torsdag 2 juni 2011

3 juni 2011

På grund av examensarbetet har bloggen fått vila.

Australiska modeexperter oroar sig för unga tjejer som klär sig minimalt för att väcka intresse.
Flickor i 13-årsåldern visar bröst, navel, rygg och bär tajta kläder. Kirstie Clements på tidingen
Vouge säger " Dom har kjolar som inte ens döljer stjärten, vad har alla tonårstjejer som har sandaler
och bomullsklänning, tagit vägen?" Ita Buttrose på Australian weekly säger " Jag tycker tjejer gör själva en
otjänst genom att visa för mycket" Modekommetatorn Zoe Foster säger att reality-tvstjärnor som Kim
Kardashian och Paris Hilton har blivit modeidoler med sina superkorta kjolar.

Med rösterna 6-1 dömdes Veronica Gonzales till dödssstraff för att ha torterat och skållat sin fyraåriga systerdotter Genny Rojas till döds 1995 i San diego U.S.A., genom att ha slängt henne i så hett badvatten att hon fick tredje gradens brännskador.

På onsdagsmorgonen hittades Mary Alvarez, Dottern Angelica 12 år och sonen Hamid 11 strypta i Chula Vista. Polisen misstänker att exmaken ligger bakom.

På torsdagsmorgonen sköt Carey H.Dyess, 73 ihjäl fyra stycken personer i Arizona innan han tog sitt liv.
Polisen är förtegen kring omständigheterna men en skilsmässa kan vara orsaken. Polisen vägrar uppge vilka offren är. En lokal tidning, Yuma Sun skriver att ett av offren är Jerrold Shelley, 62, skilsmässoadvokat.

Chanze Lamount  Pringler och Megan Lee Norman i texas, åtalas för att begått sexhandel med barn och för att ha utnyttjat en tjej under 18 år i kommersiellt syfte.

Amnesty uppger att minst 17 kvinnor som arresterades under upproret i Egypten tvingades genomgå så kallade "Virginity tests" Militären förnekar detta, flera kvinnor har trätt fram och berättat om vad som hände.

Tidningen Forbes har rankat de 100 mäktigaste  kändisarna. Inte oväntat är Lady Gaga etta. På andra plats Oprah Winfrey, Justin Biber trea, U2 fyra och Elton John femma. Christiano Ronaldo på 43 plats och Messi på 63;e, Stephen King 79;a. På fyra sista platserna finns tvsjärnorna Dr House-Hugh Laurie, vars bluesplatta är riktigt skön, Mark Harmon, Teri Hatcher och sist Mariska Hargitay.

Bandet Devo har i samarbete med MacBeth Footwear tagit fram en sko, gjord av 100 procent veganmaterial med Devologgan på. Skorna finns i färgerna rött och blått. 250 exempar finns det av skon.

Både Robert Plant och Cheap Trick kommer till europa i sommar, men inte Sverige. Cheap trick gör  åtta konserter.

Cesc Fabregas är på väg bort från Arsenal, som har lagt utgångspriset till 54 miljoner pund, omkring sexhundra miljoner i svenska kronor. Real Madrid , Manchester City har visat intresse för spanjoren.

Martin Scorsese ska regissera filmen om filmstjärnorna Richard Burton och Elisabeth Taylors kärleksaffär.

Hajarna, Göteborgs Basebollag leder nu serien före Karlskoga Bats och Stockholm. Hajarna har spelat tio matcher, Karlskoga 12 och Stockholm åtta. I lördags möttes Stockholm och Hajarna. Stockholm vann första matchen med 3-0. I andra vann Hajarna med 14-4 i åttonde inningen.

I dag 1946;  första Bikinin visas i Paris. Louis Reard,motoringenjör har skapat bikinin  och döper den efter bikiniatollen där de första kärnvapenproverna gjordes i fredstid.  Reard anser att Bikinin kan vara "explotionsartad"
1965; astronauten Edward White blir den förste amerikan att göra en rymdpromenad.
1985; Larry King har premiär på sin talkshow Larry King Live på CNN.
2003, Det första Abelpriset delas ut till Jean- Pierre Serre. Abelpriset  är ett norskt pris som delas ut till en matematiker som åstadkommit något extraordinärt. Serre för att han i många delar format modern matematik, bland annat, topologi, talteori och algebraisk geometri.


Grattis The queen of glam, Susie Quatro 61 år idag.
Rafael Nadal blir 25 år.
Peter "Pain" Tägtgren 41 år.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar