torsdag 5 maj 2011

5 maj


Idag; 1939 antar riksdagen en lag som förbjuder arbetsgivare att avskeda kvinnor på grund av förlovning, giftermål, graviditet.

1981; Torbjörn Fälldins koalitionsregering avgår i förtid.

1984;Herreys vinner Eurovision song contest med Diggi-loo Diggi-ley

 

 

Syrianska myndigheter har bekräftat att journalisten Dorothy parvaz sitter i fängelse, men inte av vilken anledning hon hålls i förvar.

Robert Mahoney, biträdande chef för kommiteen att skydda journalister säger " Vad den syrianska regeringen gör är att ta bort eventuella vittnen till sitt nederlag i landet.Det är ett försök av regeringen att införa en mediemörkläggning."



Dorothy Parvas har suttit fängslad sedan i fredags.

 

En häst orsakade panik i ett hästracinglopp i Warrnambool, Australien. Vittnen säger att det var kaotiska scener som utspelades när hästen löpte amok genom folkmassan. Sju personer fick köras till sjukhus. En tolvårig flicka fick en fot skadad, en 80-årig kvinna drabbades av höft och axelskador, en två-årig flicka fick nyckelbenet skadat, en fyraåring sparkades blodig av hästen.

Racing Victorias chef Rob Hines beskrev olyckan som " galen olycka2 och lovar en fullständig utredning. Motståndare till Hästracing säger att detta var sista droppen för sporten som är "finansierad grymhet av regeringen"

Kaliforninens Högsta domstol har enhälligt beslutat att personer som drabbats av rökrelaterade sjukdomar kan stämma tobakstillverkare även om de haft sjukdomen under en längre tid. Beslutet kommer att hålla liv i rättegångar som annars skulle lagts ner på grund av för höga kostnader.

En 15-årig kille, Ery Valdez sköts ihjäl natten till onsdagen i Los Angeles.

Steven Samyn och Martin Bruxant har skrivit en bok om Belgiens kungahus som orsakat uppståndelse i landet. Boken heter "king without a country" och där står att kung Albert aldrig skulle tillåta val.

Holländske civilingenjören Vincent Tabak har erkänt att han dödat den engleska landskapsarkitekten Joanne Yeates. Tabak förnekar mord.

Två personer sköts ihjäl på torsdagskvällen i Amsterdam. Polisen misstänker att det är rivaliserande gäng som ligger bakom skjutningen. Fem personer har anhållits. Dödsskjutningen hände på en begagnatförsäljning för bilar.

Edwin Van Den Saar blir den äldste spelaren någonsin som spelar i Champions League när hans Manchester United möter Barcelona i vad som kallas för Drömfinalen av många, på Wembley 28 maj.

Galina kolotnytska, Moammar Gaddafis sjuksköterska har sökt asyl i Norge. Det är oklart varför Kolotnytska som beskrivs som en "yppig blondin" söker asyl i Norge.

 

Grattis Michael Palin 67 år idag.

http://www.youtube.com/watch?v=2K8_jgiNqUc&feature=relmfu

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar