torsdag 12 maj 2011

12 maj


Roger Vangheluwe.


En före detta Biskop i Brygge, Belgien har försvunnit från det kloster i Frankrike han befunnit sig i de sista dagarna efter att ha erkänt att han sexuellt utnyttjat två syskonbarn, båda pojkar under en längre tid. Vangheluwe förnekar att han är pedofil utan har kallat det hela för en lek. En av pojkarna utnyttjade han under tolv månader och den andre under 13 år.


Dorothy Parvaz, är förd till fängelse i Teheran, Iran. Myndigheterna har ännu inte lämnat någon förklaring till varför hon är fängslad. Parvaz som är en erfaren journalist,  har medborgarskap i Kanada, U.S.A. och Iran. Dorothy Parvaz, 39 år försvann från flygplatsen i Damaskus 29 april, sedan dess har hon inte haft kontakt med någon person. 


 


Ian Faletto, 49 år har fått sparken som stationsvärd i Lymington. Orsken, han flyttade på en kundvagn som stod på spåret. Ian som varit hängiven sitt jobb i 27 år säger " jag undvek en kollision och får sparken som tack"


 


Van Halen är klara med sitt nya album, som kommer släppas i slutet på året. Klart är att dom ska göra fem konserter i Australien i september och oktober.


Göteborgs stolthet i Baseboll, Hajarna inledde säsongen hemma på Shark Park med fya poäng genom att att vinna över Gefle med 18-4 och 16-6. På amerikansk manér invigdes matchen med att Pebben Axelson kastade första pitchen. Två av matchvinnarna var Curtis Dionne och Brian Strawn.På lördag kommer Sundbyberg till Shark Park som ligger i Partille. Jag kommer följa Hajarna och Basebollligan här på bloggen.


Vin och spritföretaget Moet Hennessy i Frankrike kommer att anlägga en vingård i Ningxia Hui, nordvästra Kina. Vingården kommer att vara 66 hektar stor.


Slavia Prag får spela tre hemmamatcher utan publik och betala motsvarande 750 000 svenska kronor i böter för sina bråkiga fans.


Lego i Danmark har vunnit en upphandling som innebär att de ska lära barn i Peru leka med pedagogiska leksaker. Affären är värd mellan 50-60 miljoner men kan leda till affärer med länder som Argentina, Mexico, Uruguay i framtiden. Enligt avtalet ska Lego leverera 130 000 " Mind storm robots" och utbilda 80 000 lärare hur man använder pedagogiska leksaker. Lego Educations President Jacob Kragh säger; " I framtiden kommer det inte finnas ett barn i Perus skolväsende som inte fått lära sig med hjälp av Lego."


 


Grattis: Gunnar Larsson, svensk OS-medaljör i siming 60 år.


Malin Åkerman 32 år.


Eric Singer 53 år.


Bruce "Luke Macahan" Boxleitner 61 år.


 


I dag; 1959 Pizza Hut öppnar sin första restaurang i U.S.A.


2006; Justin Gatlin sätter nytt världsrekord på tiden 9,76 sekunder på 100 meter.


2007; Serbien vinner Eurovision song contest i Helsingfors.


1945; De tysk-italienska styrkorna kapitulerar i Tunis till britterna.


1968; Postnummersystemet införs i Sverige.


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar