fredag 12 augusti 2011

12 Augusti

Två döda i Vestfold, Norge
På torsdagskvällen påträffades två döda kroppar, en man, 22 år och en kvinna, 18 år, döda intill en skogsväg i Andebu, Vestfold av en förbipasserande. Kropparna låg en bit in i den snåriga terrängen. Mycket tyder på att de kan ha varit döda i flera dagar. De är inte identifierade än.

Polis fotade kvinnas bröst
Travis Garth, polis i Queensland, Australien uppmuntrade en kvinna att visa brösten samtidigt som han tog foton av henne när han satte på handfängsel under förra årets Valley Fiesta har fått sin dom av en civil domstol i Queensland. Han kommer under de närmsta fyra åren få en löneminskning på 55.000 dollar.
- Han ska vara glad han får behålla jobbet, säger källor inom polisen.
Garth medger att han agerat dåligt men att han har en familj att försörja och tyckte straffet var överdrivet.


Alice Coopers mardröm blir attrakation
Skräckrockaren Alice Cooper, 63 som gjorde succé i sverige i sommras ska få en  attraktion på Universal studis i Hollywood, lagom till deras årliga Halloween horror night, baserat på musiken från skivan welcome to  my nightmare från 1975 med scenrekvisita som en elektrisk stol, giljotin och andra saker som användes.
Cooper själv är lyrisk över utställningen som han tycker är "cool"
- på 70talet var vi ett totalt gift.unga och farliga, nu är vi gamla och älskvärda säger Cooper.
I slutet på september kommer plattan " Welcome 2 my nightmare" där Alice återigen skakat liv i Steven. Vissa delar av de som var med i gruppen Alice Cooper under 1970-talet medverkar på plattan. 
http://www.youtube.com/watch?v=iQE0pfBAYQ8  Så här farlig var Alice enligt vissa.

Tioårig flicka på vogue upprör
Lägg namnet Thylane Loubry Blondeau på minnet. Hon är tio år och har orsakat ramaskri då hon poserar på flera sidor i modetidningen Vouge. Helen Goodman i Brittiska parlamentet kallar bilderna för skamliga och att Vouge sjunkit till botten. Veronica Loubry, Thylanes mamma, skådespelare och tv-presentatör har stängt ner deras facebooksida.
- Thylane kunde aldrig ana vilket liv det skulle bli för bilderna som togs för åtta månader sedan. För att skydda henne stänger jag ner vår sida säger Veronica i ett meddelande.
Treåring dödad i skottdrama
En treårig kille som var med sina föräldrar utanför en livsmedelsbutik i Oakland dödades när en bil körde förbi och öppnade eld. Mordet har väckt starka känslor i San Francisco. I lördags sköts en kvinna, 25 år ihjäl i sin bil när hon hamnade i skottelden mellan två rivaliserande gäng.


Jordskalv i Kina
Ett jordsskalv skakade sydvästra kina i onsdags morse. Skalvet uppmätte 5,2 på richterskalan.

Folk på månen inom tio år
NASA har skissat på en rymdkasel som ska kunna ta folk till månen inom tio år. Problemet är att kostnaden  beräknas till 38 billjoner dollar.

Tjänsteman sparkad efter gruppsex
En tjänsteman i den kinsesiska provinsen Yunnan har blivit sparkad från sin tjänst som samordnare efter att kort som kommit fram visar när "Cheng" namnet han nu går under, hade gruppsex 31 juli.
Kunming disciplinära kommitté säger i ett uttalande att "Cheng" allvarligt skadat den sociala moralen. "Cheng" blev även utesluten ur kommunistpartiet.

Holland utlämnar misstänkt terrorist
På torsdagen överlämnade Holland en Somalier som suttit fängslad sedan 2009 till U.S.A. Mannen misstänks ha hjälpt extremister till Somalia för att träna med den radikala islamistiska rörelsen AL-Shabab.


I dag; 1964 har den fösta Beatlesfilmen yeah!yeah!yeah! Världspremiär.
1981; IBM släpper sin första PC med namnet IBM 5150.
2004; Sveriges befolkning överstiger nio miljoner människor.
1877; Thomas Edison får sin uppfinning, fonografen att fungera för första gången.
1908; Den första T-Forden blir färdig

Grattis; King of Swing, Pistol Pete. Pete Sampras 40 år.
Pete Criss, Orginaltrummis i kiss 66 år.
Skobombaren Richard Reid blir 38 år.
Mark Knopfler, 62 år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar