onsdag 31 augusti 2011

31 augusti 2011

ATTACK MOT FN-HUS
Minst 16 personer dödades och ett stort antal skadades när ett FN-hus utsattes för en bilbomb på onsdagsmorgonen i Abuja, Nigeria. Det finns ännu inga spår efter attentatsmännenn.

DET SPÖKAR I NEAPELS MUSEUM?
Det är inte bara juridiska och arkeoligiska problem för arbetarna som restaurerar Neapels museum. Sedan en tid tillbaka har arbetarna förstått att de inte är "själva", en skottkärra välte av själv, verktyg försvann för att dyka upp på andra platser och en hink med vatten tömde sig själv. Arbetarna beslöt att ringa till arkitekten Oreste Albarano. " Vi har spöken" sa de. Albarano åkte till Neapel, hittade ingenting och åkte hem. När Albarano la in korten han tagit på sin dator upptäckte han en figur på ett av korten, en liten flicka. Han ringde till arbetarna för att höra om någon haft med sig barn dit, det hade ingen. Albarano har gett "flickan" namnet Caterina, ungefär 8-9 år, hon bär lös kjol, till knäna hennes hår är lockigt i 1920-talsstil och han anar en handväska över armen. Vem flickan är har inte framkommit.

40 000 DELTOG I TOMATKRIG
Årets la Tomatina eller "Tomatkampen" har gått av stapeln i Buñol, spanien.
I stället för blod på gatorna ligger resterna av 120 ton tomater som de 40 000 deltagarna använde. Lokala medier rapporterar att en del använde skydd på huvudet som till exempel vattenmeloner på huvudet.

60 ÅRIG PEDOFIL GRIPEN
En engelsman, 60 år gammal som var på flykt har gripits i Torres de Segre, Spaninen. Mannen är anklagad för 18 övergrepp på barn mellan 13 och 15 år, som han gjorde mellan 1996 och 1999 i sin tidningsaffär i Bath, England. Spansk polis har gett mannen namnet L.K.

GODLUCK UPPSKATTAR KVINNOR
Nigerias president Godluck Jonathan uppfyller sitt löfte och sätter in 32 kvinnor i sitt kabinett.
- Jag vill ha en administration där etnicitet, kön, eller religion inte ska vara ett hinder för kvalificerade personer att få visa sin potential, säger Godluck Jonathan i ett uttalande.

VÅLDSAM BRAND I KINA
På tisdagsmorgonen bröt en våldsam brand ut i chonqing, kina. 2 400 brandmän bekämpade branden. På onsdagen hade de fått kontroll över branden. Filmen "house of flying daggers" spelades in i området.

POLIS HADE SEX PÅ BIL
En polis i Santa Fe, New Mexico fångades av en kamera när han hade sex på motorhuven på sin bil. Polisledningen har kommenterat händelsen med att " han var inte i tjänst "

MUSIKHUSET I HELSINGORS INVIGT
På onsdagskvällen invigdes det nya musikhuset i Helsingfors till tonerna av Finlandia. Bygget har tagit fem år och kostat 189 miljoner Euro. Det är över 20 år sedan Sibeliusakademin inledde projektet.
- Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sa statsminister Jyrki Katainen.

35ÅRIG TJEJ FÖRSVUNNEN I ARUBA
FBI har kopplats in i jakten efter Robyn Lynn Gardner, 35 år, från Maryland, U.S.A. Robyn och hennes ressällskap kom till Aruba 31 juli. Den sista iaktagelsen av Robyn är från andra augusti, då hon antas ha gett sig ut för att snorkla.

ANKA TILL FINLAND
Paul Anka, 70 år kommer till Europa för att ge sex stycken konserter. Det närmaste han kommer sverige är nionde november då han spelar i Hartwall Arena i Helsingfors.

I DAG; 1997 omkommer prinsessan Diana i Paris.

1888; Mary Nichols blir Jack Uppskärarens första offer.

1924; Paavo Nurmi sätter världsrekord på 10 000 meter.

1987; Michael Jackson släpper plattan BAD.

1931; Den sista av 4 320 446 tillverkade A-Fordar åker av bandet.

Grattis; Mr Magic Kenta Nilsson 55 år.
Edwin Moses, 56 år.
Hannah Graf, 33 år.
Rudolf Schenker, 63 år.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar