onsdag 17 augusti 2011

Politisk skandal skakar tyskland
De tyska kristdemokraterna skakas av att Christan Von Boetticher, 40 år, partiledare i Schleswig-Holstein avgår efter att det kommit fram att han haft ett förhållande med en 16-årig tjej. Boetticher var ogift och säger i ett uttalande att " jag missbedömde de moraliska konsekvenserna av mitt handlande"

Pitbull dödade flicka
En fyraårig flicka blev natten till onsdagen ihjälbiten av en pitbull som tagit sig in huset där flickan sov i Melbourne, australien. Ayen Chol sov med två kusiner när hunden gick till attack. Kusinerna försökte få bort hunden från Ayen men ådrog sig själva hugg i ansiktet och på armar och händer. Familjen, mamma och tre barn bodde i huset därför att deras  eget hem brann ner för en månad sedan.

Dödade sex personer
Damian Rzeszowski hävdade alltid att han skulle skydda sina barn. I söndags högg han ihjäl sex stycken i Jersey, England, bland annat sina två barn, dottern Kinga, fem år och sonen Kascper, 18 månader. Orsaken  antas vara att hans fru Isabella ville skiljas efter åtta år.

Världens fetaste kvinna vill bli fetare
Susanne Eman, 32 år, från Arizona vill bli fetare trots att hennes läkare varnar henne. Susanne äter omkring 21000 kalorier på en dag och hoppas att hon ska väga ett ton när hon är 42 år. Susanne tar med sig sina söner Gabriel och Brendan för att shoppa åtta kundvagnar mat en gång i måanden, vilket tar omkring åtta timmar.
- Ju större jag blir desto mer självsäkrare och sexigare känner jag mig. Jag märker att jag attraherar män mer ju tjockare jag blir. säger Susanne.


                                     Susanne Eman med sönerna Gabriel (tv) och Brendan.
95 år för två våldtäkter
Jaime Zamora Ramirez, 42 år får fortsätta  med kemtvättning i fängelse de närmsta 95 åren. Ramirez dömdes för två våldtäkter, bland annat på en 17-årig tjej som jobbade för honom illegalt 2009.

Mamma dödade nyfödd
Sarah Bentley Johnson åtalades på onsdagen för att ha kvävt sin treveckors baby med en plastpåse.

Delar samma del av hjärnan
Forskare och psykologer som studerar hjärnan har diskuterat om hjärnan använder olika delar för att tala och förstå tal. I agustinummret av Psychological Science visar ny forskning vid Radbouduniversitetet i Nijmegen, där tekniken finns att visa en hjärna i rörelse att tal och talförståelse delar samma bit i hjärnan.

Dyrase och billigaste staden  
Norden tog fyra av platserna på topptiolistan över världens dyraste städer att bo i. Oslo toppar den inte fullt så imponerande listan, Köpenhamn på fjärde, Stockholm kom på femte och Helsingfors på åttonde plats. Mumbai, Manilla och Delhi räknas som de billigaste.

Folkan toppar billistan
Volkswagen är den populäraste bilen i Europa. På den senaste tioitopplistan är Volkswagen Golf etta, Polo på tredje plats och Passat på nionde. Peugeote som var ledande tidigare finns i år på plats åtta. Ingen Volvo eller SAAB var med på listan.

Nyutgåvor av Elvisskivor
Sony kommer att släppa Elvis Presleys två första skivor och singlar i en lyxig nyutgåva under september. Bland låtarna finns "money honey" "old sheep" "playing for keeps" Skivorna räknas bland det bästa av Elvis.

                                                              Ett klassiskt skivomslag.
Tracii Lords på duken
Den tidigare porrstjärnan Tracii Lords, 42, kommer att dyka upp i fyra filmer under 2012. Två skräckfilmer, Go straight to hell och Excision, där även Malcolm McDowell är med. Tag är ett drama där Kane Hooder som spelat Jason på ett antal filmer medverkar, även Scout Taylor-Compton som spelade Lita Ford i filmen om klassiska tjejrockbandet Runaways är med. Au-pair är en komedi om en änka som hyr en norsk fotbollsspelare för att hjälpa till att uppfostra hennes söner.                                                                     Kane Hooder utan mask.
                                                        Tracii Lords.

I dag; 1868 upptäcker den franske astronomen Pierre Jules Cesar Janssen Helium
1810; Jean Baptiste Bernadotte väljs till svensk tronföljare vid riksdagen i Örebro.
1951; Den svenska kafferansoneringen upphör.

Grattis: Robert Redford 75 år.
Edward Norton och Christian Slater blir båda 42 år.
Patrik Bjärred Andersson, 40 år.
Finansministrarna Kjell-olof Feldt blir 80 år och Bosse Ringholm 69 år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar