tisdag 26 juli 2011

26 juli

Miljontals gigantiska maneter, även kallad amerikansk kammanet har spolats upp på stränderna i Israel. Badare kan känna lättare stick av maneternas ägg som ligger i vattnet. Maneterna orskar även stora problem för Isralels största kraftverk.

Ett utbrott av en sällsynt sjukdom som kan orska förlamning och muskelsvaghet har rapporterats i sydvästra  Arizona och ett närliggande samhälle i Mexico.Sju fall av Guillian-Bareés syndrom i San Luiz och Yuma i Arizona och 17 fall i den mexikanska delstaten Sonora har upptäckts. En mexikansk man har  avlidit. Shoana Andersson, chef för infektionssjukdomar vid Arizonas Hälsovårdsmyndighet säger att utbrottet misstänks ha utlösts av en livsmedelsburen sjukdom kallad Camplybakter.

Polisen i Arizona utreder de dödsskjuningar i fredags kväll på tre personer som campade, Edgar och Trina Atzin och Christian Tejada. Ett fjärde offer, en oidentifierad kvinna vårdas på Flagstaff Medical Center med svåra skottskador efter att ha blivit skjuten sex gånger. Polisen utesluter inte att alkohol och bråk om mat ligger bakom och att Tejada kan vara den skyldige i det som rubriceras som mord-självmord.

Rysska säkerhetspolisen har sprängt en terrorliga som planerade att spränga bomber på fotbollsplaner och i kollektivtrafiken. Fyra personer från ett amatörlag som misstänks för planering av attackerna sitter anhållna,  

En Amerikan har erkänt att han dödade en man från Österrike i Berlin. Mannen som är proffessionell tatuerare har varit tystlåten om han högg österrikaren i bitar innan han dumpade delarna i floden Spree och i en badsjö. Polisen kan inte utesluta om en motorsåg använts. Mannen hävdar att de hamnade i ett våldsamt gräl efter att ha festat ordentligt i sin flickväns lägenhet. Polisen förnekar att den anhållne skulle ha någon koppling till Hells Angels eller Bandidos.

Fyrahundra beslagtagna missiler har försvunnit, från Lazio där de förvarades i väntan på att förstöras. Missilerna togs i beslag från ett fartyg från sovjetunionen och som var på väg till Balkan. Domstolen i Turin bestämde att vapnen skulle förstöras.Intrigen har nu blivit ett riktigt James Bond mysterium. Domaren Tempio Pausania som till en början utredde om missilierna  hamnat i Libyen eller Afganistan har mötts av statlig sekretess och statrådets kansli har blockerat all ytterligare undersökning i vapnens "destination" 
En av frågorna som är intressant är; varför användes ett passagerarfartyg till att frakta missilerna från den bordade båten till vapenförrådet på Santo Stefano i La Maddalena. Brittiska och Italienska underättelsetjänsten och skumma affärsmän från östeuropa misstänks hålla i trådarna.

Fem personer, fyra män och en kvinna har dömt till fängelse till mellan nio år och livstid i Kina. En man ska avrättas inom två år för att ha tillverkat och sålt förorenat kött till matbutiker. De har använt det förbjudna medlet Clenbuterol, som används av kroppsbyggare och finns i astmamedicin. Matbutikerna räknar med att förlora miljontals kronor i köttskandalen.I sitt försvar sade de åtalade att "de inte hade för avsikt att äventyra den allmäna säkerheten"

I fredags svor Alassane Outtara presidenteden i Elfenbenskusten, fem månader efter att han vunnit valet.

Premiere League närmar sig. Fulham har gjort klart med Palermos mittfältare Pajtim Kasami. Queens Park Rangers har skrivt kontrakt med West Hambacken Danny Gabbidon. Premiere League sparkar igång lördagen den 13;e augusti.

Michael Lewis hyllade bok " Moneyball" har blivit film. Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman, Stephen Bishop finns i rolllistan. Premiär 23;e september i U.S.A. Inget svenskt datum är klart. Boken bygger på en sann händelse.


Stockholm har gått upp i topp i Basebollligan, med Hajarna på andra plats efter två viktiga vinster mot fjoårsmästarna  Karlskoga Bats, efter siffrorna  7-5 och 8-7 på Shark Park. Evan Porter, Erik Earnest och Andreas Wahlin bidrog till en laginsats som slutade med vinster efter bra spel från båda lagen. Ett landslagsläger i Sundbyberg står på schemat i slutet av juli. Serien drar igång sjätte augusti igen med bland annat toppmötet Stockholm- Leksand Lumberjacks.

1788; New york blir den 11,e delstaten att ingå i amerikanska unionen.

I dag; 1953 leder Fidel Castro en kupp mot en militärgarnison som misslyckas och startar Kubanska revolutionen.

1847; Frigivna slavar grundar republiken Liberia i västafrika

1908; FBI, Federal Bureau of Investigations skapas under namet Bureau of Invesigastion.

1947; CIA, Central Intelligence Agency skapas.

2005, Discovery blir första rymdfärjan som lyfter efter Columbias haveri 2003.

Grattis;  Mick Jagger 68 år.     http://www.youtube.com/watch?v=3wdVdS8CmsQ&feature=related

Roger Taylor 61 år.                 http://www.youtube.com/watch?v=uyd6OLyhPJo&ob=av3e      

Stellan Bengtson 59 år.

Torgny Mogren 48 år.

Kevin Spacey 51 år.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar