onsdag 2 maj 2012

Mord, bedrägeri och baseboll

 

                       Mamma dödad av buss- Dottern passagerare


En mycket tragisk olycka inträffade i Sydney i eftermiddags. En mamma som var på väg att möta upp sin dotter, på väg hem från en utflykt, bar sin elvamånaders baby i famnen när hon sprang över en gata och blev påkörd av den buss som hennes äldre dotter befann sig på. Babyn studsade på gatan enligt vitten men klarade sig helskinnad, kvinnan kilades fast under bussen och avled senare av inre skador.
- Det är en fruktansvärd tragedi för alla inblandade, olyckan är allas värsta mardröm, säger en polis.

                              Medicinbedrägeri-108 misstänkta

En medicinsk skandal model större är under upprullning i U.S.A. Inte mindre än 108 personer, läkare sjuksköterskor och andra som jobbar med läkemedel  är hittils misstänkta, 87 av dom arresterades på onsdagsmorgonen. Det är företaget Medicare som misstänks ha fått omkring 455 miljoner dollar på falska recept, till fullt friska personer.                      Polisen fruktar krig- känd gangster mördad


Ranjit Singh Cheema, en välkänd typ i drogkretsar i Vancouver blev på onsdagsförmiddagen brutalt mördad när han skulle kliva in i en SUV. En förbipasserande bil stannade och sköt kallblodiogt ner Cheema, som varit fri i tre månader efter att ha suttit av ett femårigt straff i Kalifornien för knarksmuggling. Cheema sköts utanför sitt föräldrahem och blev 43 år. Polisen fruktar ett ökat gängkrig efter att det förekommit flera mord den senaste tiden.


                    Mjölk skickade barn till sjukhus

Åsikterna går isär i Turkiet sedan över 1 000 barn hamnat på sjukhus efter att de har fått gratis mjölk i skolorna runt om i Turkiet.
- Vi antar att mjölken blivtt mer som youghurtaktig, säger Salih Gül, läkare på Sivas sjukhus.
Hälsoministern Ömer Dincer säger att barnen inte blivit förgiftade utan visat sig vara känsliga mot mjölk.Vise premiärministern Bülent Annc påstår att barnen blivit sjuka för att " det var första gången i livet som de drack mjölk och drack för mycket. Opposionen påstår att det beror på att mjölken kommer från statliga mejerier. En lokal politiker påstår att symptomen beror på psykologiska orsaker.Ali Koyuncu, ledare för mjölkproducenternas fack säger att det inte beror på att mjölken jäst.                         Daisy- farligare än amfetamin

En ny drog som kallas Daisy óch är starkare än amfetamin skickade under valborgshelgen ett tiotal personer mellan 17-30 till sjukhus i Seinäjoki. Risken för att överdosera är mycket stor.  

 

                                     Basebollsäsongen är igång

I lördags och söndags drog basebollsäsongen igång, Göteborgs stolthet Hajarna slog Akademien hemma på Shark park med 6-2 och 6-5. Svenska mästarna Stockholm fick en tuff start hemma på Skarpnäck mot Gefle, 4-5 och 10-8. Karlskoga Bats slog Alby med 2-5 och 7-14. Sundbyberg mötte Leksand hemma, delade på poängen 7-8 och 6-1 vart det.
Förbundskapten Dennis Cook har tagit ut en trupp på 40 spelare som ska ha ett tredagarsläger
i Sundbyberg 18-20 maj, det stora målet i år är EM i Holland i september.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar